Frihetens namn

Teaterföreställning om demokrati!

Frihet_namn_2083_High.jpg

Den 30:e oktober firar vi att Svensk demokrati fyller 100 år.
 Vi har bokat in teater föreställningen Frihetens Namn som är en musikaliskt och humoristisk historielektion om Sveriges stora folkrörelser, demokratiseringsprocessen och folkbildningens betydelse.

Huvudkaraktären Janna, 22 år, har precis avslutat en god cappuccino på ett trevligt kafé vid Norra bantorget. På kvittot läser hon att det i priset ingår 12 procent moms. Det gör henne förbannad. Varför kan inte staten hålla sin fingrar borta från det fria näringslivet och låta företagen sköta sin business ifred? Du verkar arg, säger en kvinna vid bordet intill. Janna tycker att hon är bekant från något sammanhang men är osäker på varifrån…. Med sin udda klädsel påminner kvinnan om någon Janna tycker sig känna igen från en historiebok.

I slutet på av 1800-talet var Sverige ett av de fattigaste, mest eländiga och outvecklade länderna i Europa där alla som kunde lämnade landet och flydde västerut. Mindre än hundra år senare är vårt land ett av de rikaste, mest välutbildade och jämlika. Hur gick det till? Vi låter vår tid möta den tiden där allt började för att kanske kunna hitta ett svar på vad som gjorde att Sverige, kunde få en hållbar demokrati på så kort tid. Kanske kan detta även ge ledtrådar till hur vi hamnat där vi är just nu?

Se trailern här: 

www.youtube.com/watch?v=VNgVx-PLGjQ&t=1s 

Datum: 30 oktober

Tid: 16:15-18:15

Plats: Hallunda Folkets Hus

Pris: 150 kronor

demokrati_teaterföreställning_Rityta 1.jpg
Read More