StreetGäris, ABF Sverige och ABF Botkyrka-Salem presenterar

Skrivarskolan
River me to Freedom

Skrivarskolan är till för dig som har intresse för olika former av skrivande och som tillsammans med andra vill vässa sina kunskaper, inspireras och utvecklas i sitt skrivande.

 

Skrivarskolans huvudledare är Mariama Jobe. Mariama är författare, projektledare och social entreprenör. Hon är nu aktuell med sin tredje bok En svart flickas handbok.

 

Har du drömmar om att skriva men aldrig vågat ta tag i det? 

Ord är makt. Men konsten att kunna förvalta ord och skriva, det är frihet. Hos skrivarskolan River me to freedom utforskar deltagarna tillsammans med kursledaren Mariama Jobe, hur skrivande förmår att libera, befria och ge makt till dess brukare och läsare. Skrivarskolan har i syfte att stärka deltagarnas inre röst och värna konstnären som slungas ut i en värld där deras egenvärde mycket oftast förminskas och tvingas anpassa sig efter eliten. 

Under Skrivarskolan River me to freedom ges deltagarna ett tak högt nog där de uppmuntras till att växa i sin roll som skribenter utan några tyglar. Vi kommer behandla skönlitteratur, poesi, samt få verktygen som behövs för att skriva en bok och publicera den. 

Ytterligare kommer teman skrivarskolan kommer beröra är intertextualitet, konsten att skriva biografiskt, konsten att skriva fiction, ord som förmår att läka och ord som skapar trauman samt hur man genom skrivandet kan ge plats till andra röster som likt en flod, rinner mot ett hav där frihet breder ut sig själv i vågorna. 

OBS!

Sista anmälningsdag är den 29:e Augusti , besked om antagning sker en vecka efter sista anmälningsdag.

Skrivarskolan är gratis för dig som är medlem i StreetGäris. Är du inte medlem? Bli det här: www.streetgaris.se/bli-medlem

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR. 

 DATUM: 

21 september -

30 november

 VECKODAG: 

Varannan tisdag vid sex tillfällen

 TID: 

18:00-20:15

 ONLINE: 

Microsoft Teams

 MAX DELTAGARE: 

12 stycken

 KOSTNAD: 

Gratis för dig som är medlem (Bli medlem på Streetgäris hemsida)

Om kursledaren & författaren

Mariama Jobe

När hon en dag var på väg mot skolan passerade Mariama Jobe ett bi som förde över pollen från en blomma till en annan. Efter att ha hängt av sin jacka i kapprummet stod det fast för henne att hon också skulle hjälpa folk knoppa ut när hon blev stor.

Jobe har uppträtt på Raoul Wallenbergs galan, Kungliga Dramaten, Riksteatern, Ortens bästa poet, Almedalen och Nobelmuseet. Hon är en social entreprenör, författare, och projektledare. Hennes texter pryder pappersarken i tidskrifter som Mana, Ponton och den nordiska tidskriften Provins.

Jobe har skrivit böckerna Sannu, Imane, antologin En Svart Flickas Handbok. 2021 tilldelades Jobe Diakité och Sachs stipendium 2020 för att hon slår sprickor i exkluderande murar och låter ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna.

 

My Baby’s blues är en novell som författaren höll i sina händer och omvandlade till en pjäs efter att ha läst det en sen kväll. En engelsk diktsamling och novell är de projekt hon just nu jobbar med samt konstverket River me to freedom som denna skrivskola inspirerats utav.

 

Foto: Christopher Fabes