Samhälle och Miljö

Här nedan hittar du alla våra kurser i samhälle och miljö

Eating Hamburger

Härskartekniker
Genus och feminism

Härskartekniker används för att beskriva sätt att ta eller behålla makten över någon annan. Det kan göras i nära relationer, mellan kollegor, främlingar och i samhället i stort.

 


De flesta känner till att det finns härskartekniker och många har ett hum om vad en härskarteknik kan vara- men att majoriteten av oss utsätts för härskartekniker, vissa av oss dagligen, är det få som tänker på. Både att använda sig av härskartekniker att utsättas av dem är oerhört vanligt. För att komma till bukt med detta är det viktigt att känna till de olika härskarteknikerna- hur dem fungerar och hur man bemöter dem.

Under denna cirkel kommer vi bland annat  gå igenom vad genusmedvetenhet innebär, vad feminism innebär samt deltagarnas erfarenheter och tankar kring härskartekniker

Ledare: Cassandra Solback

Preliminärt startdatum, kursen startar vid tillräckligt många anmälda.

Datum

Tid

Plats

Tillfällen

Dag

9/10-13/11

14.30-16.30

Digitalt

6 tillfällen

Lördagar

Pris

400 kronor

 
Plastic Polluted Ocean

Hållbarhetskurs
Tre steg till ett grönare liv! 🌼

Välkommen på en kurs i hållbarhet med fokus på livsmedel- och klädindustrin. 

Klädindustrin och livsmedelsindustrin står för stor del av världens klimatförändringar, med textilindustrins miljöpåverkan från vagga till grav och livsmedels väg från jord till bord. Varför är det så? Och hur kan DU som individ påverka och bidra till en mer hållbar framtid? Checka in hösten hållbarhetskurs och få kunskap och tips på hur just du, tar steget mot ett grönare liv. Kursen består av 4 delar varav hälften är tillägnad till kläder och andra hälften till livsmedel. Kursledaren Ella Attling är utbildad miljövetare och praktiserar just nu på Miljöstegen.

Under kursens fyra tillfällen kommer vi gå igenom:

 

Klädindustrin: Produktion och miljöpåverkan

Klädindustrin: Individen. Tips och trix

Livsmedelsindustrin: Produktion och miljöpåverkan

Livsmedelsindustrin: Individen. Tips och trix

Preliminärt startdatum, kursen startar vid tillräckligt många anmälda.

Datum

Tid

Plats

Tillfällen

Dag

21/9-5/10

17:00-18:00

Digitalt

4 träffar

Tisdagar

Pris

100 kronor

 
Image by Austrian National Library

Kvinnohistoria
Avgörande personer & händelser

Väldigt många kvinnor har vart avgörande för olika delar av utvecklingen runtom  världen- ändå omnämns så pass få kvinnor i historieböckerna. Vad beror detta på?

Detta samtidigt som kvinnan under århundraden ,och än idag, inte är jämställd med mannen. Under dessa fem träffar går vi igenom olika världsbetydande händelser där kvinnan stått bakom framgången, men inte blivit omnämnd. Kvinnohistorien och kvinnokampen i det svenska samhället kopplat till normen och frigörelsen- från 1900-talet fram till idag.

Preliminärt startdatum, kursen startar vid tillräckligt många anmälda.

Datum

Tid

Plats

Tillfällen

Dag

11/10-8/11

17:00-20:00

Digitalt

5 träffar

Måndagar

Pris

475 kronor