SAMHÄLLE

Här nedan hittar du alla våra kurser i samhälle

Image by Ehimetalor Akhere Unuabona

Organisering & Ledarskap

För aktivister

Varför är organisering viktigt och på vilket sätt kan man organisera sig fackligt och politiskt? Vilka organisationer och nätverk ryms inom Arbetarrörelsen och tycker du att vissa perspektiv saknas? Det är bara några av de frågor som besvaras och diskuteras i denna inspirerande kurs!

Tillfälle 1

Vad är ett nätverk och hur kan man engagera sig i olika frågor man är intresserad av? Vi diskuterar utifrån deltagarnas egna intressen och särskilda sakfrågor. Vi går igenom övergripande kring de olika organisationerna inom arbetarrörelsen.

Tillfälle 2

Vi går igenom vad som menas med nätverk och aktivism och tittar på hur Arbetarrörelsen är uppbyggd och vilka olika led som finns inom den. Vi diskuterar de olika uppdragen, ansvaret och innebörden, hur man inkluderar andra och kan påverka.

Tillfälle 3

Hur kan man gå från medlem till aktiv medlem och förtroendevald? Diskussion kring att alla har ett ansvar och vikten av både kollektivt och individuellt engagemang.

Tillfälle 4

Hur kan man synad och höras genom att arrangera möten, demonstrera, göra upprop, ha olika cirklar, digitala kampanjer, använda hashtags och skriva debattartiklar?

Tillfälle 5

Hur påverkar man i opinion? Hur kan man förändra genom motioner? Hur kan man påverka redan befintliga organisationer och nätverk och hur skapar man nya?

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs – bara ett brinnande engagemang!

MATERIAL

Ingår i kursavgiften.

KURSLEDARE

Cassandra Solback

Preliminärt startdatum. Cirkeln startar vid tillräckligt många anmälda.

17.30-19.30

5 tillfällen