Kultur i Botkyrka

Här hittar du kommande kulturevenemang i Botkyrka och Salem. Har du ett evenemang som du vill göra tillsammans med oss? Kontakta oss!

GunnarGson_Rityta 1.jpg

Möt Gunnar G:son

Söndagen 24 april kl. 14.00 har alla chansen att få veta mer om konstnären Gunnar G:son Wennerberg. Då kommer Ulrika Schaeder, intendent vid Porslinsmuseum i Gustavsberg till Kyrkans hus i Vårsta och berättar.

Plats: Kyrkans Hus, Vårsta

Tid: 14.00

Poesi i centrum

Har du en dikt, kort text eller några rader som du bär med dig?

Kom och läs högt och dela med dig på vilket språk du vill

Varmt välkommen till Poesi i Centrum i Fittja Centrum!

Ingen föranmälan krävs, dyk bara upp!

Det bjuds på fika ❤️

Vi som håller i träffen är: Fittja Bibliotek, ABF Botkyrka-Salem och Nätverksgruppen i Fittja

Plats: Fittja Centrum

Tid: 16.00-17.00

affisch_poesi_i_centrum_Rityta 1.jpg
PelleHultman_Rityta 1.jpg

Föreläsning med fotografen Pelle Hultman!

I finska vildmarken från olika gömslen vid myrar och sjöar har naturfotografen Pelle Hultman kunnat fotografera rovdjur.

Fritt inträde!

Plats: Vårsta Bibliotek, Ringvägen 2

Tid: 19.00

Workshop: Stresshantering

Välkommen på en gratis Stresshanteringsworkshop med föreläsaren Inger från Pingh Management. I den här upplevelsebaserade workhopen får du tillsammans med övriga deltagare utforska, reflektera och prova olika övningar för att öka din förmåga att hantera stress i ditt liv – Pingha Dig Själv som Inger säger.

Plats: Online

Tid: 18.00

Pris: Gratis!

Stresshantering_Inger_Rityta 1.jpg
Skärmavbild 2022-04-14 kl. 08.57.52.png

Panelsamtal: En riktig flykting

Ett samtal om hur och varför vi gör skillnad på flyktingar, om vithet och brunhet, om öppna och stängda gränser, om utmaningarna med att anpassa insatser efter lagar och regler, om att vänta – på uppehållstillstånd eller deportering.

Hur skiljer sig mottagandet beroende på vem som flyr? Hur påverkar dessa skillnader de som har egna minnen av flykt?

Ett samtal med: Luis Lineo (moderator), Carolina Nilsson, Farhad Jahanmahan, Seinab Hilowle, Shahram Khosravi och Somar Al Naher.

Plats: Mångkulturellt centrum, Fittja

Tid: 18.30

20-21 maj

Konferens: Minnespolitik, Folkmord och Rättvisa

Konferensen Minnespolitik, folkmord och rättvisa kommer att erbjuda en fördjupning i svåra frågor kopplade till folkmord och brott mot mänskligheten – frågor som många i det svenska samhället har erfarenheter av, inte minst i Botkyrka.

Internationella och nationella forskare samt människor som arbetar pedagogiskt eller konstnärligt med relaterade frågor kommer att bidra med olika infallsvinklar till frågorna.

Teman som kommer att behandlas under konferensen är bland annat:

• Politik, juridik och rättvisa

• Minneskultur och minnespolitik

• Folkmord som pedagogisk utmaning

• Konstens möjligheter att bearbeta svåra minnen

Skärmavbild 2022-04-14 kl. 08.56.56.png