MINNESPOLITIK, FOLKMORD
OCH RÄTTVISA

20-21 MAJ

Många i det svenska samhället, inte minst i Botkyrka, har erfarenheter av folkmord och brott mot mänskligheten.

Hur kan vi forma vårt kollektiva minne om folkmord i Sverige? I konferensen Minnespolitik, folkmord och rättvisa reflekterar vi kring detta med hjälp av konstnärer, lärare, forskare och andra. Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla!

20 Maj kl.09.00-17.00 - På Mångkulturellt centrum
21 Maj kl.09.00-17.00 - På Hallunda Folkets hus

Teman som kommer att behandlas under konferensen är bland annat:

• Politik, juridik och rättvisa

• Minneskultur och minnespolitik

• Folkmord som pedagogisk utmaning

• Konstens möjligheter att bearbeta svåra minnen

Klas-Göran.jpg

Mångkulturellt Centrum

En forskningsinriktad dag med historiska kontextualiseringar och samtida utmaningar.

Nicolas_Lunabba_03.jpg

Hallunda Folkets Hus

Panelsamtal och dialoger med perspektiv från praktiker, pedagoger, konstnärer och forskare.

20 MAJ

21 MAJ

Konferensen anordnas av Mångkulturellt centrum i samarbete med ABF- Botkyrka-Salem, som en del av ett kunskapsuppdrag från Botkyrka Kommun

Besök gärna Mångkulturellt centrums utställning Vi är ju grannar, en utställning om folkmord.

Läs mer här: www.mkcentrum.se/grannarInternationella och nationella forskare samt människor som arbetar pedagogiskt eller konstnärligt med relaterade frågor kommer att bidra med olika infallsvinklar till frågorna.

ABF_logotyp_RGB_vit_Rityta 1.png
MKC_vitlogga-02-01.png