top of page
Flykten från Sverige  - kvadrat stillbild (Instagram-inlägg)[43].png
Flykten från Sverige
Varför försvann känslan av att Sverige är "hemma"?
Lördag 17 februari kl.14.00 - 16.00 
Mångkulturellt centrum i Fittja 

 

Många vittnar om känslan att berövas rätten att utöva sin tro och föräldrar vill ta sina barn långt från visitation, rasprofilering och riskerna för rekrytering. Kompetensflykten är redan ett faktum. Samtidigt uppmanas svenska medborgare att göra sig redo för krig. Att försvara Sverige har för många varit en självklarhet, men nu uppmuntras det från samma makt att “återvända” till de länder vi flytt från och/eller inte ens fötts i. Välkommen att delta med din röst i ett samtal som vägleds av Amanj Aziz, Jasmin Nasser och Fataneh Farahani.

Vad är “hemma” när den ökande rasismen i Sverige ger en känsla av att inte höra hemma och svenskfödda pratar om att “åka/flytta hem”? Kom och diskutera med oss! 

 

Samtalet vägleds av:

 

Amanj Aziz

Grundare och talesperson för INSAN, Institutet för Samhällsanalys https://insan.nu/, podden Muslimitet/Jum'ah Talks och Islamofobikonferensen.

 

Fataneh Farahani

Forskare och professor i etnologi med huvudområdet migration och förflyttning. Föreställningen om hem och tillhörighet är den tråd som går genom allt arbete, inte minst i frågorna kring begreppet gästfrihet och vem som kan kvalificeras som värd och vem som anses och förväntas fungera som en (tacksam) gäst. https://www.su.se/english/profiles/ffara-1.189480

Och…

 

Jasmin Nasser

Sociolog, grundare av Edu Orten & Studiegården. Jasmin är född uppvuxen i de södra Stockholmsförorterna och jobbar idag i Bredäng/runtom i Skärholmsområdet. Studiegården är Sveriges första fritidsgård med enbart studieprofil och fokus på studieinsatser utanför skoltid. https://www.eduorten.se/

 https://rednet.rodakorset.se/nyheter/studiegarden--som-en-fritidsgard-men-med-fokus-pa-studier/

 

Samtalet är inte en föreläsning, publiken kommer att uppmuntras att delta, diskutera och dela egna perspektiv. Men du som bara vill sitta och lyssna är självklart också välkommen! 

bottom of page