top of page
logga.jpg

                       

EVENEMANG

 

 

Namnlös design (30).png
100år!!.png
Klimaträttvisa nu! 
Föreläsning med Leo Rudberg

 
27 november kl.18.00 - 20:00 
Mångkulturellt Centrum
Fri entré

Klimat & mänskliga rättigheter, hur hänger de ihop? Och vad innebär egentligen klimaträttvisa? Rättvisa för vem?

Runt om på jorden drabbas allt fler av extremväder: översvämningarna i Libyen, rekordhetta i Europa, Afrika, Nordamerika och Sydamerika. På samma gång stänger Sverige sina gränser och inför angiverilagar. Hur hänger miljö och mänskliga rättigheter ihop? Hur driver rasism och kolonialism på klimatkrisen? Och hur kan miljörörelsen genom fredlig aktivism skapa en rättvis och solidarisk värld inom planetens gränser? Det kommer Leo Rudberg, statsvetare och miljöaktivist sedan 11 års ålder, berätta om i en inspirerande föreläsning fylld av lärdomar från miljörörelsens största segrar på 2000-talet. 

 

Leo har varit drivande i de framgångsrika kamperna för att stoppa oljebolaget Preems utbyggnad i Lysekil, rädda världsunika Ojnareskogen och Råstasjön, och utveckla miljörörelsen i en antirasistisk, feministisk riktning. Han har tidigare varit ordförande för Fältbiologerna, Sveriges största miljöorganisation för unga, och aktivistsamordnare för Jordens Vänner. Nyss initierade han en stor demonstration mot angiverilagen i Stockholm som spridits till många städer. Genom sina föreläsningar på skolor och konferenser, sin medverkan i poddar som Greenpeaces Systemskiftet och otaliga utspel i Sveriges största medier förmedlar han konstant budskapet att det finns verkligt hopp i krisernas tid - men bara om vi kämpar tillsammans.

För att reservera plats skriv till: info.botkyrka@abf.se

ABF 100 ÅR

ABF Botkyrka - Salem firar 100 år som folkbildare. Utgångspunkten för programmet som rymmer många spännande föreläsningar, panelsamtal och aktiviteter är hur vi tillsammans kan skapa samhällsförändring och göra en bättre värld möjlig. I programmet ingår även teaterföreställningar av Botkyrkas Riksteaterförening. Här kan du se hela programmet för oktober månad. 

Inlägg_dhr (1).png
100år!!.png
Välgörenhet & solidaritet under 100 år, seminarium med DHR
 
30 november 18:30 - 19:30
Hallunda Folkets hus

"Ett samtal om välgörenhet kontra solidaritet. Dess betydelse och påverkan i synen på människan ur ett funktionshinderrörelse-perspektiv."

 

MEDVERKANDE

Jaan Kaur ordförande i DHR Region Stockholm och med 50 aktiva år i funktionshinderrörelsen.

 

Maria Johansson  funktionshinderpolitisk debattör med lång bakgrund i funktionshinderrörelsen.

 

Margareta Persson författare om funktionshinderhistoria, med lång bakgrund i funktionshinderrörelsen.

För att reservera plats skriv till: info.botkyrka@abf.se

ABF 100 ÅR

ABF Botkyrka - Salem firar 100 år som folkbildare. Utgångspunkten för programmet som rymmer många spännande föreläsningar, panelsamtal och aktiviteter är hur vi tillsammans kan skapa samhällsförändring och göra en bättre värld möjlig. I programmet ingår även teaterföreställningar av Botkyrkas Riksteaterförening. Här kan du se hela programmet för oktober månad. 

Osynliga orkesterns drömfabrik

 
10 december 13:00
Hallunda Folkets hus
Föreställning & workshop
Fri entré

Det är ofta man får höra: “håll alla dörrar öppna”, “ta det säkra kortet”, “du kan alltid göra det du egentligen längtar efter sen, en annan gång”. Välkommen till en konsert, historia och workshop om mod, men också om att lyssna varsamt på den där lilla rösten som viskar i ditt hjärta vad du innerst inne längtar efter.  Välkommen på konsert & workshop om hur man följer sina drömmar.

Välkoma på en konsert och workshop om att följa sina drömmar. Med klangskålar, kulning, trummor, vindspel, kontrabas, dragspel, sång och piano kommer Caroline & the Invisible Orchestra att ta med publiken på en resa genom sina och dina drömmar. Låt dig sugas in i en suggestiv värld av toner och historier från egna erfarenheter där Caroline Pehrson delar med sig av sin resa att bli musiker, från hemlig dröm till att våga kasta sig ut i det okända och möta alla rädslor och motstånd på vägen. Resan går i en självombyggd van genom europa, från land till land där hon möter upp olika musiker och skriver nya låtar tillsammans och spelar in. Tillslut släpps ett album med materialet och det är de låtarna ni ska få ta del av under konserten. 

 

Alla deltagare bjuds in att själva drömma, reflektera, och ställa utmanande frågor till sig själva. Vad drömmer du om ifall ingen skulle behöva lyssna på svaret? Hela drömmen, den storslagna, den som känns hemlig och ouppnåelig eller drömmen som är så liten att du inte vågar uttala den? 

FRI ENTRÉ

Men du behöver reservera plats. Det gör du genom att skicka ett mail till: 

info.botkyrka@abf.se

Ange namn och hur många ni är.

bottom of page